În preajma sărbătorilor, aragazul și cuptorul sunt folosite frecvent în treburile casnice, așadar murdăria se va instala pe ele foarte ușor.

La ora actuală există nenumărate substanțe chimice care promit că te vor ajuta în lupta cu grăsimea – în special pentru grătarul aragazului, însă putem avea aliați redutabili și în rândul unor substanțe mai prietenoase cu mediul.

Amoniac pentru curățarea grătarului de la aragaz

O primă variantă pe care merită să o iei în calcul este amoniacul, deoarece are o putere de degresare foarte mare.

Vei avea nevoie de amoniac de uz casnic, un lighean mai mare astfel încât să încapă măcar o piesă din grătat, mănuși de cauciuc, o perie medie spre moale ca duritate, apă și detergent de vase.

Lucrează într-o cameră bine aerisită. De asemenea, îți recomandăm să porți și o mască pentru față și, bineînțeles, mănuși. Toarnă câte puțin amoniac direct pe grătar, lăsând să se scurgă în lighean. Lasă-l să acționeze măcar 1-2 ore. Apoi folosește peria pentru a insista pe unele pete care nu au dispărut din prima.

La final clătește grătarul cu apă și detergent pentru a elimina orice urmă de amoniac.

Dacă ai nevoie de o echipă de profesioniști care să te ajute la curățenia casei, echipa GreClean este doar la un apel distanță. Avem inclusiv abonamente pentru persoanele care doresc să beneficieze lunar de serviciile noastre. Contactează-ne la 0767.776.023 pentru mai multe detalii.

Curăță grătarul aragazului: Oțet și bicarbonat de sodiu

Aceasta este una dintre cele mai populare metode, deoarece oțetul și bicarbonatul de sodiu sunt produse naturale și eficiente. Ai nevoie de: oțet, bicarbonat de sodiu, apă caldă, o perie sau burete.

Pași: Scoate grătarul aragazului și pune-l într-un recipient mare sau chiuvetă. Presară bicarbonat de sodiu pe grătar. Pulverizează oțet peste bicarbonat. Reacția va forma o spumă. Lasă să acționeze timp de 15-30 de minute. Freacă gratarul cu o perie sau burete aspru. Clătește cu apă caldă și șterge cu o cârpă uscată.

Lămâie și sare

Acidul citric din lămâie ajută la descompunerea grăsimii și murdăriei, iar sarea acționează ca un abraziv natural. In acest caz vei avea nevoie de: o lămâie, sare grunjoasă, apă caldă.

Presară sare grunjoasă pe grătar. Taie o lămâie în jumătate și freacă suprafața grătarului cu partea tăiată, folosind sarea ca abraziv. Lasă să actioneze 10-15 minute, iar apoi clătește cu apă caldă și usucă bine.

Citeste si: Desfundare chiuvetă: cele mai bune metode, care dau rezultate

Write a comment