Chiar dacă facem des curățenie și încercăm să păstram totul la locul lui, casa poate ascunde multe obiecte murdare. Bacteriile și micro-organismele se dezvoltă fără să le vedem, de aceea o igienizare frecventă și corectă a acestor obiecte este indispensabilă.

Într-o casă pot exista peste 300 de bacterii diferite, pe diverse suprafețe. Iar vasul de toaletă nu este printre cele mai murdare, așa cum poate ai fi tentat să crezi.

Bureții de vase

Dacă ar fi să începem cu bucătăria, chiar locul în care facem curat, adică spălăm vasele, este și cel cu cele mai multe bacterii. Un burete de vase rămâne umezit, iar în el pot fi uneori și câteva resturi de mâncare. Toate aceste lucruri crează un mediu perfect de dezvoltare a bacteriilor.

Spălarea buretelui poate fi o soluție temporară, însă cel mai bine în acest caz ar fi să îl schimbi frecvent.

Chiuveta

Rămânem tot în bucătărie și ajungem la chiuvetă. Și ea este unul dintre cele mai murdare obiecte dintr-o casă, deoarece în ea pot rămâne resturi de mâncare, apă murdară în urma spălării vaselor etc. Și aici micro-organismele au un mediu prielnic de dezvoltare.

Îți recomandăm ca la final de zi sau măcar la două zile să o cureți și să o clătești bine.

Cele mai murdare obiecte dintr-o casă: telecomanda

Telecomanda este atinsă frecvent de mai toate persoanele din casă, așadar și ea va ascunde bacterii. Deseori, chiar și când se face curat în casă ea este trecută cu vederea.

Ștergeți măcar săptămânal telecomanda cu soluții antibacteriene. De asemenea, și tastatura calculatorului ar trebui să fie curățată des.

Mașina de spălat

Un alt obiect foarte murdar dintr-o casă este și cuva mașinii de spălat. Și în acest caz, mediul umed și apa care rămâne pe marginea garniturii fac un mediu ideal de apariție a germenilor.

În cazul în care hainele permit, folosește câteodată și un ciclu de spălare cu o temperatură cât mai înaltă a apei. O altă variantă de a curăța mașina de spălat, într-un mod natural, ar fi să folosești bicarbonat de sodiu într-un ciclu de spălare, fără haine.

Litiera pisicii sau alte obiecte ale animalului de companie

Chiar dacă ai o pisică (sau un câine) pe care ai reușit să o înveți să facă la litiera, multe dintre obiectele pe care ea le folosește vor ascunde bacterii. De exemplu, podeaua pe care calcă pisica după ce și-a făcut nevoile ar trebui să fie cât mai frecvent igienizată.

Citește și: Curățarea parchetului laminat: 5 sfaturi utile

Suportul pentru periuțele de dinți

Chiar dacă este utilizată la curățare, periuța de dinți ascunde și ea bacterii care ajung foarte ușor pe suport, fie că vorbim de un pahar de sticlă sau un suport de plastic.

Cuptorul obișnuit și cel cu microunde

Interiorul unui cuptor adăpostește multe reziduuri de la preparatele pe care le gătim sau încălzim. De aceea, și acest loc este unul dintre cele mai murdare obiecte dintr-o casă.

Pe lângă produsele obișnuite și dedicate pentru curățenia cuptorului, poți utiliza și aburul pentru a înmuia resturile lipite in interior.

Write a comment