Curatarea parchetului laminat presupune mai multa grija decat un parchet masiv. Apa in exces sau folosirea unor mopuri prea abrazive va pot strica, in timp, parchetul. Iata cateva sfaturi de care ar fi bine sa tii cont.
Stergeti orice urma de lichid cazut pe parchet
Fie ca vorbim de apa, vin, suc sau orice alt lichid, se recomanda sa stergeti imediat pata. Lemnul va capta lichidul si exista riscul ca pardoseala sa se deterioreze. Stergeti cu o laveta si asigurati-va ca suprafata s-a uscat.
Unelte abrazive
Pe orice suprafata de parchet ar trebui sa folositi doar unelte care sunt moi, indiferent ca vorbim de mop, matura sau aspirator. In caz contrar, suprafata de lemn se va zgaria. Acest lucru este cu atat mai dificil in cazul parchetului laminat din cauza grosimii mai mici.
Utilizati putina apa la stergere
Carpele din microfibra pentru mopuri sunt cele mai bune pentru pardoseala din lemn. Daca intentionati sa utilizati un mop obisnuit, stoarceti-l pana cand este aproape complet uscat. Puteti spala la circa doua saptamani suprafata laminata.
Mai des decat stergerea parchetului laminat ar trebui sa fie aspirarea acestuia. Micile particule de praf pot provoca distrugeri mai mari lemnului.
Cu ce se spala parchetul laminat?
Exista nenumarate retete de curatare pe internet pe care le puteti realiza singuri, acasa. De exemplu, puteti curata majoritatea pardoselilor laminate cu o solutie pe baza de apa si otet. Speram ca aceste sfaturi despre curatarea parchetului laminat ti-au fost de folos.
Noi va recomandam totusi sa apelati la serviciile unei firme specializate de curatenie, pentru ca parchetul dumneavoasta sa se pastreze in cea mai buna conditie, cat mai mult timp.
Consultati instructiunile
Inainte de a incepe curatarea podelelor, consultati instructiunile producatorului pentru parchetul dvs. Compania poate avea recomandari specifice in functie de materialele utilizate – de care e bine sa tinem cont.